Test av vår nya pizzaugn

Under Black friday-rean så slog jag till på en matlagningspryl som jag önskat mig ett tag. En Uuni. En portabel vedeldad pizzaugn. Vem vill inte ha en sådan hemma?pizzaugn Uuni

Jag älskar köksprylar och köksmaskiner. Min fru älskar att plocka in mina prylar längst in i förrådet. Jag älskar henne ändå. Och nu älskar hon mig lite mer, trots en ny köksmaskin, för hon älskar pizza mer än vad hon hatar mina prylar.

Så idag körde vi en andra test av pizzaugnen. Lyckades få upp ugnen till någonstans mellan 400-500 grader. Och resultatet blev fantastiskt. De godaste pizzorna vi ätit.

​​

Pizzorna tillagas på ca 90 sekunder i denna ugn. Om rätt temperatur uppnåtts. Man får vända/snurra på pizzan ungefär var 20 sekund och då blir den perfekt tillagad runt hela.

Jag kommer lägga upp det pizzadegrecept jag använder för mina pizzor i ett egentligen inlägg. Riktigt fint är det och enkelt att förbereda.

Nu längtar vi till nästa helg då vi ska baka pizza igen. Det blir troligen även ett test med att tillaga oxfilé i pizzaugnen. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*